Реактивація генераторних ламп. Обмін досвідом

Важливо!
Лампові підсилювачі ВЧ/НВЧ потужності є джерелом високого ступеню небезпеки.
Висока напруга є смертельно небезпечна.
Перед любими ремонтними чи конструкторськими роботами з даними пристроями, необхідно обезструмити, розрядити конденсатори, переконатися у відсутності небезпечних рівней напруг на вузлах та деталях!

Модератор: UW1WU

Відповісти

TOPIC_AUTHOR
UT7UB
HAM member - Novice
HAM member - Novice

Реактивація генераторних ламп. Обмін досвідом

Повідомлення UT7UB »

В інтернеті можна розшукати статтю під назвою RECONDITIONING TUBES. Адреса для пошуку:
https://pa0fri.com/Lineairs/Tubes%20rec ... ioning.htm
Мене вона зацікавила і я вирішив, викладену методику реактивації генераторних ламп, перевірити на практиці. Для цього я виготовив свою установку, є фото, але я ще не розібрався з розміщенням на цьому сайті. Фото можу надіслати у приваті.
Повинен визнати, що запропонований спосіб низьковольтного відновлення ламп працює. Це значно безпечніше від використання високовольтної установки, яку застосовують більшість радіоаматорів. Варто також зауважити, що реактивацію лампи ГУ-43Б потрібно виконувати в два етапи- перший на даній установці, другий – безпосередньо в підсилювачі. Ця лампа має певну конструктивну особливість- екрануюча сітка дуже близько розташована біля анода і не правильна реактивація може призвести до «прострілу» та пошкодження стабілізатора екранної напруги. При цьому, завершення реактивації в підсилювачі займе не більше однієї хвилини. Якщо когось це зацікавить, то обговорення можна продовжити.
Відповісти

Повернутись до “Лампові КХ - 50 МГц”