RSGB IOTA Contest 2017

Цими вихідними пройде RSGB IOTA Contest 2017. Приводимо коротку витримку з правил проведення цих змагань.

Дата і час проведення: 29-30 липня 2017, 12:00 – 12:00 UTC (24 години)
Діапазони: 3.5, 7, 14, 21 та 28 MHz
Види роботи: CW, SSB, MIX

Учасники змагань поділяються на дві основні групи: учасники, які розташовані на островах – “Island Stations”, і учасники решти Світу – “World Stations”. Острівне розташування кваліфікується лише за списком диплому IOTA. Внутрішні річкові або озерні острови не зараховуються до категорії острівних учасників.

Основні категорії учасників:
– Single Operator Unassisted (окремо CW, SSB, MIX)
– Single Operator Assisted (окремо CW, SSB, MIX)
Примітка: Підкатегорію NEWCOMER необхідно вказати в категоріях Single Operator лише коли оператор вперше отримав ліцензію не більше, як 3 роки від дати проведення змагань. (В звіті вказується Category Overlay:NEWCOMER)
– Island Multi-1
– Island Multi-2
Примітка: Зауважте, що в цих змаганнях відсутня категорія “Багато операторів” для неострівних станцій.

Крім видів робіт, кожна категорія Single Operator ще ділиться на категорії по потужності (HIGH, LOW, QRP) та на категорії по часу роботи (24 та 12 годин). В категорії SO 12 hours не обов’язково працювати 12 годин підряд, періоди відпочинку мають бути не менше 60 хвилин.

Обмін контрольними номерами: передається RST та порядковий номер QSO – 599 001. Острівні станції ще передають абревіатуру умовного позначення острова, наприклад 599 154 EU113

Нарахування очок: Неострівні “World Stations” отримують 2 очки за QSO з такою самою неострівною станцією, незалежно від континенту, і 15 очок за QSO з “острівною” станцією, також незалежно від континенту.

Множник: сума загальної кількість островів на кожному діапазоні та кожним видом роботи. Наприклад: острови на 20 м CW плюс острови на 20 м SSB.

Звіти: надсилаються в форматі Cabrillo протягом 5 днів після завершення змагань. WEB форма для відправлення звіту знаходиться за цим посиланням – http://www.rsgbcc.org/cgi-bin/hfenter.pl

Приклад коректного звіту: http://www.rsgbcc.org/hf/rules/2017/Cabrillo-Information.shtml#IOTA

Джерело: http://www.rsgbcc.org/hf/rules/2017/riota.shtml