ГОВЕРЛА-2017 Звіт EM44WFF

В період з 05.08 по16.08.2017 року відбулася чергова радіоекспедиція львівських радіоаматорів в Карпатський національний парк (URFF-0039, URDA IF-05, KN28GD) та на найвищий щит України – гору Говерла (2061 м.).

В склад радіоекспедиції входили львівські радіоаматори – Аскольд (UR5WAC), Ігор (UR4WG) та радіоаматорська родина – Андрій (UT3WX), його XYL Вероніка (UR5WKA) та їхній 3-х річний син Ростик. Апаратура вже перевірена в попередніх радіоекспедиціях – трансівер ICOM-7000, антена LW на КХ та ручні станції на УКХ – Voyager, Baofeng. Живилась апаратура від бензогенератора. Використовувалися кличні знаки EM44WFF, UR4WXQ/p та особисті позивні.
В перші дні Карпати зустріли нас рясними дощами, а потім почалась справжня спека – більше 30 C, що на висоті 2000 м. над рівнем моря може спричинити тепловий удар та надто інтенсивну засмагу. Активно велась не тільки робота в ефірі, але відвідали озеро Несамовите, декілька разів піднялися на Говерлу. Особистий рекорд встановив 3-х річний Ростик. Він самостійно з батьками піднявся на Говерлу де і отримав заслужену нагороду – медаль підкорювача Говерли. На коротких хвилях без проблем проводились CW та SSB зв’язки з Європою та навіть з Японією. А з Говерли на УКХ (діапазон 430 МГц) найдальший зв’язок був проведений з US0NY з Вінниці ( і це з ручної станції).
Час пробіг швидко. Надовго запам’ятаються карпатські краєвиди, джерельна вода та бездонне нічне зоряне карпатське небо.
До нових радіоекспедицій!
73! UR5WAC