Активація UIA – new one

Програма “Острови України” (UIA – new one)
Відразу ж обмовлюся, що для агітації початку активації островів на річках Львівської області я витратив майже два роки, тому що доводилося доводити, що «Заповідники» нашої області за кілька років, як кажуть, вже «об’їздили вздовж і впоперек» …

Отже, 26 серпня було здійснено перший пробний виїзд на один з них – т.зв. «Кочівний» острів на річці Стрий (йому було присвоєно умовний номер – ST-001), який розташований біля мосту в місті і є (як сам острів, так і протилежний йому берег ) улюбленим місцем відпочинку жителів Стрия.

Вранці, зі Львова виїхала команда ЛКК у складі: Сергій (UR5WFJ) – фото-оператор,  Андріан (US5WFN) – водій, Олег (US5WFD) і автор цих рядків. З різних причин, не змогли до нас приєднатися два Ігоря – UT4WA і UR4WG… Тому, було прийнято рішення не везти генератор і апаратуру для 2-го «робочого місця».
З апаратури взяли по-мінімуму: мій трансівер ICOM-718, GP US5WFN (легко і швидко встановлюється) і IV, який перед самим виїздом виготовив UR5WFJ.
У Стрию, нас вже чекали – Василь (UR5WIA) і Сергій (UR5IPW), які допомогли нам вбрід переправити на острів наше майно і «розбити» позицію… Слід зазначити, що річка не глибока, але дуже слизьке каміння на її дні і місцями досить сильна течія…
2
Через годину вийшли в ефір позивним UY5XE / p… За першу годину роботи провели близько 50-и QSO. Але, почався YO-DX-contest і темп різко впав… Телеграфні ділянки на діапазонах «20 м» і «40 м» були повністю забиті контестменами, а в телефонних – доводилося постійно моніторити діапазон – в пошуках «дірок» (між контестменами – «кіловатниками»), в яких працювали станції, які не брали участі в тесті… Хоча, і до них, нам було важко докликатись (з нашими «50-ю ватами» (US5WFN економив ємність свого акумулятора і його підзаряджаючу сонячну «панель»).
5
27-го вранці Cергей провів на «восьмідесятці» свій улюблений «Круглий стіл» (позивним UR5WFJ/p). А Сергій (UR5IPW) приніс з дому невеликий SDR-трансівер ( «Кактус», який він виготовляє на замовлення). Провівши на ньому кілька QSO з потужністю 25 Вт, я оцінив його переваги (шуми, чутливість і т.п.). Запропонували UR5WIA і UR5IPW проводити т.зв. «Острівні експедиції вихідного дня».  Благо, в околицях Стрия досить островів…
Відмінно працювала наша «кухня» – за що велике спасибі Андріану (US5WFN) і Олегу (US5WFD)!

Слід зазначити, що нас (крім QRM від контестменів)  сильно діставала й спека … Доводилося періодично входити у воду – що рятувало на годину… Майже через добу перебування на острові, вирішили «згорнутися» … Провели 280 QSO (28« країн »з Європи, Азії і Африки).
9
Приємно, що нас на острові відвідали кілька місцевих короткохвильовиків – UR5WFP, UR5WFT (частково використовували його велосипед для транспортування майна під час евакуації з острова) і US5WN.

Поїхали з надією, що львів’яни на наступний рік підтримають нашу ініціативу – тому що тільки на річці Стрий понад 15 островів. Так, і на річці Зах.Буг є доступні для експедицій острови …

Вже вдома, за традицією, всім учасникам експедиції виписав «Диплом UDXPF» – за активацію New One.

73! UY5XE

 

Теги:,