CQ WW SSB contest

Розділ для тематики змагань і радіоспорту (результати, рейтинги, враження, умови, обговорення)

Модератор: UW1WU

Відповісти
Аватар користувача

TOPIC_AUTHOR
US5WDV
Член ЛКК
Член ЛКК
Повідомлень: 15
З нами з: 26 травня 2024 08:12
EX-Calls: us5wdv
QTH: Львів

CQ WW SSB contest

Повідомлення US5WDV »

Відносно простий контекст,у якому можуть взяти участь навіть ті,хто недавно отримав позивний і не встиг вивчити морзянку.,тому що радіоспорт-це не штурпак на даху балкона другого поверху і не сплінти на 145500. Порцію задоволення ви можете отримати в контестах.Якщо хочете навчитися плавати ,то вам потрібно зайти в любому випадку у воду. Колись U5WF казав,що радист повинен більше слухати ,ніж передавати.І вміти слухати.73!
Аватар користувача

UW1WU
Модератор
Модератор
Повідомлень: 177
З нами з: 22 грудня 2015 23:34

Re: CQ WW SSB contest

Повідомлення UW1WU »

Надаю посилання на оригінальний ресурс контесту:
https://cqww.com/ - сайт
https://cqww.com/rules/rules_uk_2024.pdf - Регламент українською
https://cqww.com/logcheck/ - завантаження свого логу до бази контесту

Слід зауважити, що новачок попавши на сайт губиться у морі інформації, яка є там наявною. І без певного досвіду, без мовної підготовки у розрізі радіо, дуже тяжко там орієнтуватися і виділяти для себе саме необхідне.
Постараюся тут надати декілька порад і сподіваюся, що комусь буде користь від того.

Перше, - ці змагання відбуваються на коротких хвилях. Тому радіоаматору ця інформація буде корисною у разі, якщо є відповідна КХ техніка.
Друге, - кожні змагання, що проводяться на діапазонах, від містечкових до всесвітньо визнаних (ці змагання як раз є всесвітньо визнаними і мають "сиву" історію), мають Регламент (Правила, Положення та інші назви). У Регламенті прописані всі моменти, оргнанізація, порядок і правила роботи, дозволені діапазони, інформація про заборонені участки діапазонів, якщо такі є, моди випромінювання, сладання та надсилання звітів, начислення поінтів (пунктів, очків) за проведені радіозв"язки. Павло, US5WDV дякую тобі за відкриття теми і ти правий, кажучі, що це відносно простий контест. Простим він є з точки зору передачі та приймання контрольних номерів. Отже, відкриваю та читаю регламент за посиланням (українською) https://cqww.com/rules/rules_uk_2024.pdf . З датою проведення та часом за Грінвічем проблем би не мало бути - початок у суботу з 00 годин 00 хвилин (за Грінвічем). Закінчення 23 год. 59 хв. у неділю (також, GMT). Тобто, тривалість - дві доби. Якщо і відбувається пересування стрілок у третій годині ночі у цю неділю, то це відбивається тільки на показах нашіх годинників. На годинниках, що крокують за Грінвічем (що позначається як GMT або UTC), а за таким часом радіоаматори записують час проведення радіозв'язків, жодний перехід з літнього на зимовий час і, навпаки, - з зимового на літній - не відбивається ніяким чином. Контест проводиться на всіх діапазонах КХ 160, 80, 40, 20, 15, 10 метровів. Виключення - WARC (на яких не передбачено проведення змагань взагалі) діапазони (30, 17 та 12 метрів).
Мода - SSB. Потужність вихідна та діапазони згідно обраної категорії та дозволів згідно Вашої ліцензії. Ось і все. Включайтеся, послухайте і вперед проводити QSO у змаганнях.
Відмінною допомогою мені у змаганнях є комп"ютерна програма логер. Я використовую N1MM+ з підключеним до комп"ютера через інтерфейс трансивера. Це дозволяє мені безпомилково заносити дані про проведені радіозв'язки і сконцентруватися на самому процесі, а не відволікатися на контроль купи параметрів, втрачаючи час і енергію. Про використання логеру N1MM+ є відповідні теми тут на форумі.


У зв"язку з максимумом сонячної активності, варто звернути увагу на роботу на ВЧ діапазонах. Тут з відносно невеликою потужністю можливі радіозв"язки на дальні відстані і проведення радіозв"язків з радіоаматорами представниками рідкісних країн та територій світу - DX.
Аватар користувача

TOPIC_AUTHOR
US5WDV
Член ЛКК
Член ЛКК
Повідомлень: 15
З нами з: 26 травня 2024 08:12
EX-Calls: us5wdv
QTH: Львів

Re: CQ WW SSB contest

Повідомлення US5WDV »

https://www.ng3k.com/misc/cqs2024.html
Тут можна глянути саме смачніше,що буде..Майже всі заливають в LotW
Користуюсь кластером www.dxscape.com і можу кидати споти .
Відповісти

Повернутись до “Змагання, Спорт, Рейтинги”