До уваги радіоаматорських громадських організацій..

КАБМІН ЗАДОВОЛЬНИВ ПРОХАННЯ ТПП УКРАЇНИ ЩОДО ВІДТЕРМІНУВАННЯ ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЇ НЕПРИБУТКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Уряд задовольнив прохання ТПП України на півроку відтермінувати перереєстрацію громадських організацій з неприбутковим статусом, з огляду на велику кількість звернень, які надходять до ТПП від членів Палати. До Верховної Ради внесено урядовий Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України N5368 від 07 листопада 2016 року, який з-поміж іншого, зокрема, передбачає продовження строку формування нового Реєстру неприбуткових установ та організацій до 1 липня 2017 року. Відповідні зміни у проекті закону N5368, внесеного до парламенту Кабінетом Міністрів, є реакцією на звернення ТПП України, про неможливість перереєстрації до кінця цього року.

Неприбуткові підприємства, установи та організації, внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій, що не відповідають вимогам пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, з метою включення до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій зобов’язані до 1 липня 2017 року привести свої установчі документи у відповідність із нормами цього Кодексу та у цей самий строк подати копії таких документів до контролюючого органу. Неприбуткові підприємства, установи та організації, які не привели свої установчі документи у відповідність із нормами пункту 133.4 статті 133 цього Кодексу, після 1 липня 2017 року виключаються контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій.
«ТПП України переймається проблемами громадських організацій, які є її членами. Зважаючи на велику кількість громадських об’єднань та організацій серед членів ТПП, особливості і специфіку їх діяльності, виникла ціла низка проблем, що унеможливлюють вчасне виконання норм постанови. Тому ми звернулися до прем’єр-міністра з проханням внести зміни до постанови КМУ від 13 липня 2016 року N440 та продовжити термін подання необхідних документів до 1 липня 2017 року. На доручення прем’єр-міністра ДФС надала відповідь ТПП України, в якій йдеться про те, що буде внесено проект закону, яким передбачено відтермінування до 1 липня», – сказав голова Комітету підприємців у сфері АПК при ТПП України Олег Юхновський.
Нагадаємо, 16 липня 2016 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року N440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру», згідно з якою усі неприбуткові установи та організації повинні були переглянути свої статути, внести і зареєструвати зміни, щоб статут відповідав оновленому Податковому кодексу України до 1 січня 2017 року.

 

Джерело.