Памяті Тадеуша Кокошкі SP7L

Як швидко біжить час. 14 травня 2017 року минає 10–та річниця смерті великого друга львівських радіоаматорів, почесного члена ЛКК, Тадеуша SP7L (ex SP7LZD).

SP7L

Познайомився я з ним в ефірі в середині 90-тих років. Після багатьох QSO Тадеуш виразив бажання приїхати до Львова і попрацювати звідси в ефірі.
Я запросив його з колегами з Польщі до себе. Пам’ятаю, як зустрічав польських колег в Мостиськах, як цікаво їм було у Львові. Разом з Тадеушем тоді приїхали Анджей SQ7B (ex SQ7BCG), Вєслав SQ5ABG, Чеслав SP2QCR. Це був жовтень 1999 року. Працювали польські колеги спеціальним позивним UT/3Z∅AIR, який ми їм оформили в УДЦР в Києві. Пайл-ап тоді в ефірі був несамовитий. Поселились вони в літніх будиночках станції туристів по вул. Івана Франка. Зараз на цьому місці знаходиться Генеральне Консульство Польщі. Ті декілька днів їх перебування у Львові промайнули дуже швидко. Разом ми ходили Львовом, його історичними місцями, відвідали колективки UR4WWW, UR4WXQ та знайомились з львівськими радіоаматорами.
А в наступні роки теж були багаторазові відвідини Львова, Дрогобича, Борислава. А спільні польсько-українські експедиції на Говерлу…
В усіх цих заходах активну участь брав Тадеуш Кокошка та організовував на ці поїздки польських аматорів.

Вічного тобі польоту в нашому радіоефірі, дорогий Тадеуш!
Ми тебе ніколи не забудемо!

Від імені львівських радіоаматорів Ігор UR4WG.