Змагання IARU HF Championship 2017

Цими вихідними пройдуть міжнародні змагання IARU HF Championship 2017. Запрошуємо аматорів Львівщини прийняти участь. Коротка витримка з умов змагань:

1. Дата і час проведення змагань: 12.00 UTC 8 Липня до 12.00 UTC 9 липня 2017 року (тривалість 24 години).

2. Діапазони: 160, 80, 40, 20, 15 та 10 м.

3. Категорії учасників:
3.1 Один оператор – Single Operator (SO): тільки SSB, тільки CW або MIX (CW+SSB)
Крім того, в категорії є окремий поділ по потужності – High (> 100 W), Low (100 W < ) та QRP. В цій категорії не дозволяється використовувати Кластера або додаткових багатоканальних приймачів типу Скімерів.
3.2 Один оператор необмежено – Single Operator Unlimited: тільки SSB, тільки CW або MIX (CW+SSB) В категорії є окремий поділ по потужності – High (> 100 W), Low (100 W < ) та QRP. А в цій категорії дозволяється використання допоміжних мереж, таких як Кластери і Скімери.
3.3 Багато операторів один передавач тільки MIX (CW+SSB)- Multi Operator Single Transmitter Mixed Mode Only.
В цій категорії діє правило 10 хвилин – станція має залишатись на діапазоні або виді роботи не менше 10 хвилин перед зміною виду чи діапазону. Виключень у цьому правилі немає. Таймер 10 хвилин починає відлік від моменту запису в журнал QSO. Тільки один сигнал має випромінюватись, виключень немає.
3.4 Штаб квартири національних аматорських організацій – IARU Member Society HQ Station.

4. Контрольні номери:
4.1 Станції HQ передають рапорт та абревіатуру аматорської організації. Клубна станція Міжнародного секретаріату NU1AW зараховується як станція HQ. Члени адміністрації IARU та три регіональні виконавчі комітети IARU передають відповідно “AC,” “R1,””R2,” та “R3”.
4.2 Всі інші станції передають рапорт та ITU зону (для нас це – 29 зона).

5. Загальні правила:
5.1 З кожною станцією дозволяється проводити QSO як телеграфом, так і SSB на кожному діапазоні.
5.2 Учасники змагань мають дотримуватись міжнародного розподілу діапазонів в своїх регіонах, а також розподілу діапазонів по видам робіт. Забороняється проводити QSO за межами своїх ділянок.
5.3. Забороняється використання технології “self-spotting”.

6. Нарахування очок:
– QSO зі своєю ITU зоною, так само як і QSO з любою станцією HQ – 1 очко;
– QSO з EU але з іншими зонами – 3 очки;
– QSO з іншим континентом – 5 очок.

7. Множники:
Загальна кількість ITU зон плюс IARU станції HQ stations на кожному діапазоні (але не виді робіт). Офіціальні органи IARU дають ще максимум чотири множники на діапазоніd (AC, R1, R2 and R3).
Станції HQ та органи IARU не рахуються як множник по ITU зоні, в якій вони знаходяться.

Сумарна кількість очок визначається як загальна кількість за QSO, помножена на загальну кількість множників.

8. Звіти:
Звіти мають бути надіслані не пізніше чим 30 днів після завершення змагань – до 1200 UTC 9 Серпня 2017 року.
Електронні звіти мають бути в форматі Cabrillo та файл зі звітом має відправлятись на email як приєднання до листа. В темі листа має бути лише Ваш позивний. Назва файлу звіту – Ваш позивний і розширення, наприклад UR4WWE.log або UR4WWE.cbr
Приклад звіту можна подивитись тут – http://www.contestlogchecker.com/cabrillo-templates.html#IARU-HF
Звіт також можна завантажити через web-інтерфейс : http://b4h.net/cabforms/iaruhf_cab.php

9. Нагородження:
Дипломом буде нагороджена кожна станція, яка показала найвищий результат в кожній категорії в кожній ITU зоні, в кожній DXCC країні.
Сертифікатами учасника будуть нагороджуватись ті станції, які проведуть щонайменше 250 QSOs або матимуть загальний множник більше 75.

Повні правила змагань англійською мовою можна подивитись тут – http://www.arrl.org/iaru-hf-championship

Допоміжна інформація:
1. Карта зон ITU – http://www.itu.int/net/ITU-R/terrestrial/broadcast/images/broad-ciraf2.gif
2. Для конвертації апаратного журналу в формат Сabrillo можна скористатись програмою ADIF2CABR, автор SP7DQR (описано на форумі ЛКК – http://lkk.org.ua/forum/viewtopic.php?f=13&t=11 )
3. Для набору з паперового журналу в формат Cabrillo можна скористатись програмою LM, автор DL8WAA (описано на форумі ЛКК – http://lkk.org.ua/forum/viewtopic.php?f=13&t=10 )
4. Файли initial_ex з абревіатурами HQ станцій для програм TR4W та N1MM (за даними 2016 року) – http://ur7qm.ucoz.ua/load/kontest_programma_tr4w/fajly_initial_ex/fajl_initial_ex_dlja_iaru_hf/4-1-0-190