Змагаються юні радіо-конструктори

7 жовтня відбулись «Відкриті обласні змагання учнівської молоді зі швидкісного збирання радіоапаратури», які проводив «Львівський клуб короткохвильовиків» (ЛКК) в приміщенні ЦНТТМ при мерії Львова. В змаганнях прийняли участь 16 учасників, які представляли ЛОЦНТТУМ, ЦНТТМ при мерії Львова та ЦТДЮГ.

image001

Учасники змагалися із швидкісного збирання діючого мультивібратора (з світловою індикацією). «Регламент» змагань та схема мультивібратора, були вислані потенційним учасникам заздалегідь. Усі прибули з комплектами радіодеталей, паяльником та монтажною платою (кожний для себе її виготовив самостійно). Всі бажаючи, змогли заздалегідь отримати необхідні радіодеталі (відповідальним за це від ЛКК був Ігор Адамовськкий, UR4WG).

Переможцями у своїх категоріях стали представники ЦНТТМ:
– Категорія А (8-11 років – 5 учасників) – Володимир Василькун (110 сек.).
– Категорія В (12-15 років – 7 учасників) – Адам Пархут (80 сек.).
– Категорія c (16-18 років – 4 учасниа) – Дмитро Петров ( 70 сек.)

Переможці були нагороджені «Дипломами I-го ступеня» та призами. Від ЛКК їм були присвоєні звання «Радіоаматор-конструктор 3-го розряду». А ті, що посіли друге та третє місця, були нагороджені «Дипломами» (відповідних ступенів), та їм були присвоєні звання «Юний радіоаматор-конструктор».
«Грамотою» та спеціальним призом (від гол. судді змагань) був нагороджений самий юний учасник – Ігор Кухар (ЛОЦНТТУМ), який народився 24.11.2009.

image002

Багато учасників змагань отримали від спонсора т.з. «солодкі» призи, а від ЛОЦНТТУМ – інші різноманітні.
Діти та їх батьки висловили побажання, щоб проведення таких змагань стало традиційним!

Примітка: Слід зазначити, що проведення таких змагань у Львові востаннє відбувалось аж в 1990 р.

Георгій Чліянц (UY5XE) – гол. суддя змагань, СМК

Теги: