“Кубок Лева” – 2024

“Лід зрушився, панове присяжні засідателі” – саме такими словами великого комбінатора – героя роману двох талановитих одеситів Ільфа і Петрова, можна охарактеризувати участь львів’ян у цьогорічному Польовому дні на УКХ. Кількість учасників склала 19 чоловік, а отже й відбувся Чемпіонат області. Радує те, що новачки, до яких я звернувся в попередньому матеріалі, ділом відгукнулись на заклик у цей непростий для нас час продемонструвати, що Україна була, є і буде!
Від імені Ради ЛКК висловлюю подяку всім учасникам від 75-річного Ярослава Москвяка (UT4WT) до 16-річного Владислава Котормуса (UR3WCC) за участь у цих наймасовіших змаганнях. Звичайно, можливості й рівень майстерності учасників були різні, про що свідчить кількість проведених зв’язків: від шести у UR4WZZ до п’ятидесяти в UT3WX. Але головним є те, що багатьма учасниками зроблено перший крок на шляху до спортивних успіхів. Не може не тішити той факт, що новачки змогли своєчасно відправити звіти. Австрійський суддівський робот рахує поволі, але чесно. Після підбиття підсумків кожен зможе проаналізувати свої помилки, найбільш характерними є: неправильно прийняті: локатор, номер зв’язку, кличний сигнал. На австрійському сайті можна буде проаналізувати звіт кожного учасника в будь-якій категорії. Враховуючи таку високу активність (з 22 учасників ПД з України 19 є представниками Львівщини) і ту обставину, що Львський марафон ЧМ в силу цілої низки чинників невідомо коли почнеться, Рада ЛКК прийняла рішення провести змагання з радіозв’язку “КУБОК ЛЕВА” на УКХ ЧМ, який пройде в 2 етапи 144 та 432мгц в ході проведення змагань IARU 7-8 вересня та 5-6 жовтня відповідно за тими ж правилами IARU.
Тут, зазвичай з квартири хорошого результату не показати, особливо на 70см діапазоні. Тому хочу поділитися необхідною, з власного невеликого, бо є прихильником змагань на КХ досвіду, інфорнмацією. Можна “осідлати” Лису гору, що поруч з Високим замком, бо оглядовий майданчик Високого замку закритий для відвідувачів. В селі Тухля свого часу, перебуваючи на відпочинку, я бавився “болтушкою” і 5ел антенкою з гори Путище(831м), на якій встановлено пам’ятник Захару Беркуту. Туди є 3 під’їзди на позашляховику. Я ж добирався на вершок за 30хв. з траси з допомогою підвісного моста через ріку Опір і далі, по стежці. Серед кореспондентів були івано-франківці, хмельничани, вінничани.
Львів’янам добре знайомою є гора Цюхів діл (950м), що в Бориславі. П’ять років поспіль я працював з Тростяну, проте дерева, що розрослися і вежа ретранслятора, повністю закривають південно-західний напрямок. Найпривабливішою позицією, на мій погляд,є гора Високий верх (Захар Беркут), яка знаходиться в с.Волосянка за Славсько. Вершина гори, на відміну від Тростяна, при тій же висоті є абсолютно лисою, доїзд на позашляховику є можливим. Від підніжжя курсує для туристів австрійський підйомник, яким можна підняти яку-завгодно апаратуру. На горі є ресторан, на другому поверсі якого здаються кімнати. Інформацію можна отримати від адміністратора готелю “Захар Беркут”. Дивно, що досі цю позицію ніхто не “окучив”. Вищеназвані позиції – для тих, хто може вибратись зі Львова, але таких сьогодні – з відомих причин – небагато. Отже слід шукати місця у самому місті. А вони є, треба лишень хотіти їх знайти… Ну й звичайно без ефективних антен направленої дії і результат буде відповідним. Часу для їх виготовлення є достатньо. Отже за роботу!

Ігор Кіщук – UT4WA, Голова Ради ГО ЛКК

 

P.S.Кожен з учасників, який зробив не менше 5-и Радіозв’язків на 144МГц, може направити свій звіт як заявку на адресу менеджера диплому “100 років в ефірі” і отримати оригінальний з фотографією найстарішої львівської КХ радіостанції Яна Зембіцького диплом. Спогади про змагання вивітряться, а диплом залишиться…

 

Радіаматорська нічна романтика.

Ніби рукою можна дістати… насправді, 12 метрів від землі до антени.

Позиція голови спортивної секціії ЛКК А.Сташківа – UT3WX (KN19XV)