Змагання Lubelski Maraton UKF 2017

Друзі з Люблінського відділу PZK запрошують членів клубу прийняти участь в УКХ-змаганнях “Lubelski Maraton UKF 2017”.
Правила змагань українською наведено нижче. Текст Правил змагань польською мовою можна завантажити тут – Regulamin zawodów Lubelski Maraton UKF 2017


Правила змагань
Lubelski Maraton LM-UKF 2017

1. Організатор: Люблінське Відділення PZK (OT20)

Учасники: оператори, клубні станції і спостерігачі польські та закордонні.

2. Суддівська колегія: Анджей SP8AB, Томek SP8UFT, Mихайлина SO8BMI

3. Терміни проведення кожного туру змагань в 2017 році : (друга субота місяця):

14 січня, 11 лютого, 11 березня, 8 квітня, 13 травня, 10 червня 8 липня, 12 серпня, 9 вересня, 14 жовтня, 11 листопада, 9 грудня.

Час UTC: 16.00 – 16.59.

4. Позивні.

Станції, що працюють під позивним відповідно до діючого дозволу (позивні можуть бути контест або звичайними. ) Забороняється змінювати позивні.

В змаганнях підрахунок очок здійснюється тільки для позивних, якими працювали в конкретному турі змагань. У випадку, коли учасник даного туру працює контест позивним або СПС і бажає, щоб залік рахувався для його постійного (регулярного) позивного, він повинен в полі „SOAPBOX” звіту зробити відмітку про позивний для якого потрібно зарахувати результати туру, а бо в звіті додати наступну примітку:

Ja, [imię i nazwisko] pracowałem w dniu [data] w zawodach Lubelski Maraton UKF pod znakiem okolicznościowym/kontestowym [znak]. Proszę o doliczenie zdobytych punktów do wyników mojego stałego znaku [znak stały].

5. Діапазони і класи випромінювання

2m FM (145200 – 145575 кГц), тільки на цих частотах (зв’язки через ретранслятор не зараховуються).

6. Зв’язок

6.1 Кожна станція в змаганнях має випромінювати тільки один сигнал.

6.2 З кожною станцією можна проводити тільки одне QSO.

6.3 В журналі час проведення зв’язків має бути вказаний в UTC.

6.4 Для домовленості про зв’язок забороняється використання телефону, Інтернету і т.п.

6.5 Протягом одного туру учасник може працювати тільки під одним позивним і з одного місця розташування (локатора). Забороняється зміна місця розташування під час проведення зв’язків в одному турі.

7. Категорії учасників у змаганнях

А – члени Люблінського регіонального відділення PZK (OT 20)

B -інші станції індивідуальні та колективні, з постійного QTH або під час експедиції

N – спостерігачі

У кожному турі учасники можуть бути віднесені тільки до однієї категорії.

8. Обмін контрольними номерами ( рапортами) :

8.1 Категорія «A» i «B»

Станції передають рапорт RS і контрольну групу, яка складається з з порядкового номера зв’язку і локатора, з якого працює станція. Номер може складатись з однієї, двох або трьох цифр.

Наприклад: 59 02KO11FA

8.2 Категорія «N»

Спостерігачі мають прийняти позивний станції, рапорт RS і повний набір контрольної групи. Кожну станцію в звіті можна відобразити тільки один раз.

9. Звіти змагань:

9.1 Висилаючи звіт за участь у змаганнях учасник цим підтверджує, що він ознайомлений з положенням про змагання, а також працював в змаганнях у відповідності до положення та до діючого дозволу на експлуатацію АРС

9.2 Електронні звіти за змагання LM-UKF (тільки в форматі Cabrillo) необхідно надсилати на адресу

Файл звіту необхідно прикріпити до листа, а в темі листа необхідно вказати тільки позивний.

9.3 Звіти необхідно вислати протягом 3 днів після завершення туру змагань, то б то до 24.00 наступного за туром змагань вівторка.

9.4 Допускається щоб початківці і особи, які не мають доступу до інтернету але брали участь у змаганнях, прислали паперовий звіт на адресу:

Andrzej Bojan

Tarło 14A

21-104 Niedźwiada

9.5 Паперові звіти мають потрапити до суддів до кінця тижня, то б то, до 24.00 наступної за туром змагань п’ятниці.

9.6 У випадку отримання паперового звіту після підведення підсумків даного туру змагань, суддівська комісія виконує перерахування результатів і корегує їх.

9.7 Звіти, що надіслані після закінчення терміну отримання звітів. Не будуть братись до заліку і будуть вказані з позначкою «Brak logów».

10. Вміст звітів:

10.1 В електронному звіті графа «CATEGORY» заголовку файлу звіту має містити позначення своєї категорії : A, B lub N. Звіти, в яких не буде вказана категорія учасника, будуть трактуватись як „checklog”.

Графа «CONTEST» заголовка має містити назву змагань LM-UKF.

10.2 Переданий і прийнятий контрольний номер та група в звіті має відображатись без пробілів, то б то : 01KO11FA а не 01 KO11FA.

Назва файлу звіту має містити тільки позивний сигнал, наприклад: sp8xxl.cbr, SP8XXL.log, SP8XXL.TXT.

10.3 Для використання в змаганнях рекомендується використовувати програму DQR_Log. Для генерування звітів в форматі CABRILLO рекомендується Cabrillo_Generator. Обидві програми можна завантажити на сторінці Марека SP7DQR: http://www.sp7dqr.pl/zawody.php

11. Нарахування очок в LM-UKF

11.1 Очки за зв’язки рахуються із врахуванням рівняння 1 km = 1 очко.

Зв’язок зі станцією з того самого локатора дає 3 очки. Такі самі правила дійсні і для спостерігачів.

11.2 Відсутність звіту станції вказаною в звіті учасника означає, що очки за QSO з цією станцією будуть зараховані лише тоді, якщо цей позивний буде фігурувати щонайменше ще в 3 звітах інших учасників.

11.3 Помилки в звітах, такі як невірно вказані позивні, помилки в контрольних номерах і групах, або різниця часу проведення зв’язку більше як 5 хвилин, призведуть до не зарахування цього QSO обом учасникам.

12. Результати змагань

Результати змагань, включно детальний підрахунок результатів кожного учасника будуть опубліковані на порталі http://ot20.pzk.org.pl протягом 7 днів з часу завершення кінцевого строку надсилання звітів.

13. Місце, зайняте в даному турі змагань LM-UKF

13.1 Результат учасника в кожному турі змагань LM-UKF дорівнює сумі підтверджених очок, відповідно до правил, вказаних в п. 11.1.

13.2 у випадку, коли дві, або більше, станції в даному турі набрали однакову кількість очок, такі станції займають (поділяють) одне і те саме зайняте місце.

14. Місце, зайняте в змаганнях протягом цілого 2017 року.

14.1 Підсумковий результат змагань за цілий рік підраховується як сума очок з 9 найкращих турів, в яких учасник брав участь. Місця учасників в річній класифікації рахуються по кожному туру змагань.

14.2 У випадку, коли учасник змагань протягом календарного року стане членом OT20 або втратить членство, в річний класифікації такого учасника буде проведено між відповідними категоріями.

15. Дипломи і призи.

15.1 Переможці в категоріях A, B i N в річній класифікації отримають титул «Переможець Люблінського Марафону LM-UKF 2017 у категорії …», а також диплом і кубок або плакетку.

15.2 За 2 i 3 місця в загальних категоріях річної класифікації призначаються титули “Віце-переможець Люблінського Mарафону LM-UKF 2017 в категорії …” і диплом.

15.3 Кожен учасник, який братиме участь в як мінімум шести турах, отримає диплом про участь.

15.4 Відзнаки у вигляді плакеток будуть вручені учасникам конкурсу за наступні досягнення в змаганнях LM-UKF 2017 року::

– за найдальший проведений зв’язок в км (відзначаються обидва кореспонденти)

– за найбільшу кількість перших місць, зайнятих учасником протягом кожного туру у 2017 році,

– за найбільшу кількість локаторів , з яких учасник працював у 2017 році.

Якщо одні й ті ж результати, досягнули кілька станцій, отримає нагороду та станція, яка здобула найбільшу кількість очок в першу чергу. Якщо найкращий результат буде досягнуто кількома станціями одночасно, отримання призу буде визначати швидкість подачі звіту.

15.5 Нагороду у вигляді кубку або плакетки призначаються учасникам тілько у випадку, коли в даній категорії взяло участь не менше 3 учасників. Якщо в даній категорії буде менша кількість учасників, то учасник отримує тільки диплом.

16. Дискваліфікація

За недотримання положень цих Правил учасника дискваліфіковують.

17. Прикінцеві положення

17.1 Підсумки і результати кожного туру є осточними і не підлягають оскарженню.

17.2 У спірних питаннях, вмотивовані і задокументовані скарги необхідно надіслати до Суддівської комісії протягом 7 днів від оголошення результатів даного туру.

17.3 Рекомендується, щоб перед відправкою звіту за змагання, звіт був уважно перевірений учасником на правильність формату файлу.

17.4 Рекомендується перед змаганнями виконати синхронізацію годинника.

Приклад звіту в форматі Cabrillo

START-OF-LOG: 2.0
CONTEST: LM-UKF
CALLSIGN: SP8XXL
CATEGORY: A
LOCATOR: KO10CX
EMAIL:
NAME: GRZEGORZ BRZĘCZYSZCZYKIEWICZ
ADDRESS: CHRZĄSZCZYRZEWOSZYCE 22
ADDRESS: 22-222 ŁĘKOŁODY
CREATED-BY: DQR_LOG V. 3.2.5 – (C) SP7DQR
SOAPBOX:
QSO: 144 FM 2017-05-10 1603 SP8XXL 59 01KO10CX SQ9OOO 59 02KN09DP

..

QSO: 144 FM 2017-05-10 1643 SP8XXL 59 11KO10CX SP8DDD 59 07KO11HF
END-OF-LOG: