Львів’яни у 2017 CQ World-Wide VHF Contest

15 липня 7 година ранку.
Світало. В подвір’я сірого непривітного будинку обласного ТСОУ тихо в’їхав чорний легковик з державними номерами 0077.

З будинку вийшли зосереджені мужчини в камуфляжі з виду подібні на О. Коржова UW1WU та В. Швидкого UR5WMM й мовчки стали завантажувати авто під зав’язку своїми лантухами.Невдовзі до групи під’їхав Nissan Navara з прицепом 1,5 тони за кермом якого сидів мужчина в дорогому костюмі, з виду подібний на І.Доскоча UR5WD, який прямо з весілля в сім’ї Марата Ворожбита US-W-48 разом із Славком Ткачовим UT5WT теж напхали залізячин у прицеп. За декілька хвилин бригада взяла курс на Карпати, підібравши по дорозі знаного УКВіста Валерія US0WJ. Вже на горі до команди приєднався новачок з Мостиськи Назар UR7WBC.
Як тренд цього сезону, Тисовець зустрів групу рясним дощем й якби не весільний кортеж, в якого була фотосесія на тій же горі не було би жодних позитивних емоцій.
На горі команда розділилась на дві групи: UR5WMM, UW1WU, UR7WBC забезпечували зв’язок на 144 МГц на оглядовому майданчику, а UR5WD, US0WJ, UT5WT, UT4WA – 50 МГц.
Тест почали своєчасно і тут нас чекав новий “облом”: а проходженням і не пахло. Варто зазначити, що вночі двічі опускали щоглу на 144 МГц аби пересвідчитися, що з антеною все гаразд.
Не ліпше було й на 50 МГц. Крім US5WE нікого не було чути взагалі. Проходження на цьому діапазоні нагадувало найгірші зв’язки на 144 МГц: то мертва тиша й неможливо довести зв’язок до кінця, то на 59 з плюсами “ломилися” TR8CA, різні IT9, 9H1, 7X2 та інші.
Так чи інакше 50 QSO проти 350 минулого разу говорять самі за себе. Як би там не було, нова 7-елементна YAGI від UR5WD дебютувала успішно й двічі наш кличний сигнал UZ7W передавати було не потрібно – приймали з першого разу, що не може не тішити.

73! UT4WA